• Kaatsfestijn op de Oosterdijk een daverend succes!

  zondag 30 september 2018
  10-jarig jubileum met 34 paren!
  Voor de 10 keer op rij werd het ‘Pearke’straatkaatsen in Sneek georganiseerd. Café ’t Skûtsje was zoals elk jaar, voor één dag het kaatshart op de Oosterdijk. Maar liefst 34 paartjes kaatsten mee tijdens het straatkaatstoernooi op zondag 30 september. Fel werd gestreden om de vele prachtige prijzen, die door de middenstand uit Sneek beschikbaar waren gesteld. 

  Verklede paren
  Er waren ook dit jaar vele paartjes die origineel ten tonele verschenen. De verkiezing van het origineelst verklede (echt) paar was dan ook niet gemakkelijk. Nieuw dit jaar: een prijs voor de best uitgeslapen kaatser/kaatster.

  En de winnaars zijn......
  Uiteindelijk zijn er twee paartjes met de krans naar huis gegaan. In de B-klasse was het duo Julius de Jong (proftennisser) en Aagje Posthuma (dopingarts) de winnaar. In een spannende finale werd gewonnen van Herman Sytema en Martine Miedema. 
  Julius en Aagje.jpg
  Tussen de wedstrijden door was er tijd om de nodige controles onder de kaatsers uit te voeren. Aan het einde van de dag kon door toernooidirecteur Sjoerd Dotinga worden geconcludeerd dat er een ‘schone’ wedstrijd is verkaatst. 

  In de A-klasse werd gewonnen door Nynke Sybrandy en Hylke Krijn Zwart. Zij versloegen Kaylee Kwast en Anne Wind op 5-4 en 6-2. 

  Nynke en Hylke krijn.jpg


  En de mooiste outfit..... 
  De prijzen voor het meest originele outfit ging naar het echtpaar in trouwoutfit Hinke van der Werf en Sebastiaan van Tongeren en naar de debutanten Anouk en Guido Snoek (Asterix en Obelix). De prijs voor de beste uitgeslapen kaatsster was zonder twijfel voor Anja Junior.  

  echtpaar.jpg
  asterix en obelix.jpg
  Best uitgeslapen kaatster.jpg • Nieuws

  Sponsors in het zonnetje op zaterdag 24 augustus  

  vrijdag 16 augustus 2019
  Sinds een paar maanden is de nieuwe...
  Lees meer...

  KNKB 30+ snein 4 augustus ôfblaasd!

  donderdag 1 augustus 2019
  Der stienen 11 manlju op 'e list en dêr hie de...
  Lees meer...

  Moaie winst foar Timen, Auke en Kristia op Pree-PC-partij

  zondag 28 juli 2019
  Net dat der in protte oer de PC praten waard op...
  Lees meer...