• Kaatsfestijn op de Oosterdijk een daverend succes!

  zondag 30 september 2018
  10-jarig jubileum met 34 paren!
  Voor de 10 keer op rij werd het ‘Pearke’straatkaatsen in Sneek georganiseerd. Café ’t Skûtsje was zoals elk jaar, voor één dag het kaatshart op de Oosterdijk. Maar liefst 34 paartjes kaatsten mee tijdens het straatkaatstoernooi op zondag 30 september. Fel werd gestreden om de vele prachtige prijzen, die door de middenstand uit Sneek beschikbaar waren gesteld. 

  Verklede paren
  Er waren ook dit jaar vele paartjes die origineel ten tonele verschenen. De verkiezing van het origineelst verklede (echt) paar was dan ook niet gemakkelijk. Nieuw dit jaar: een prijs voor de best uitgeslapen kaatser/kaatster.

  En de winnaars zijn......
  Uiteindelijk zijn er twee paartjes met de krans naar huis gegaan. In de B-klasse was het duo Julius de Jong (proftennisser) en Aagje Posthuma (dopingarts) de winnaar. In een spannende finale werd gewonnen van Herman Sytema en Martine Miedema. 
  Julius en Aagje.jpg
  Tussen de wedstrijden door was er tijd om de nodige controles onder de kaatsers uit te voeren. Aan het einde van de dag kon door toernooidirecteur Sjoerd Dotinga worden geconcludeerd dat er een ‘schone’ wedstrijd is verkaatst. 

  In de A-klasse werd gewonnen door Nynke Sybrandy en Hylke Krijn Zwart. Zij versloegen Kaylee Kwast en Anne Wind op 5-4 en 6-2. 

  Nynke en Hylke krijn.jpg


  En de mooiste outfit..... 
  De prijzen voor het meest originele outfit ging naar het echtpaar in trouwoutfit Hinke van der Werf en Sebastiaan van Tongeren en naar de debutanten Anouk en Guido Snoek (Asterix en Obelix). De prijs voor de beste uitgeslapen kaatsster was zonder twijfel voor Anja Junior.  

  echtpaar.jpg
  asterix en obelix.jpg
  Best uitgeslapen kaatster.jpg • Nieuws

  Michel Nesse wint Piternútmuorrekeatsen

  zondag 2 december 2018
  17 dielnimmers stienen om 13.00 oere klear op snein 2 desimber yn sporthal 't Mingeltsje yn...
  Lees meer...

  KNKB-wedstrijden Goënga 2019

  donderdag 8 november 2018
  De volgende KNKB-wedstrijden staan in 2019 op het programma in Goënga.- zondag 12 mei...
  Lees meer...

  Kaatsfestijn op de Oosterdijk een daverend succes!

  zondag 30 september 2018
  10-jarig jubileum met 34 paren! Voor de 10keer op rij werd het...
  Lees meer...